Zakaj priti na obisk

Pri Barbari je prijetno domače – približno tako luštno kot na fotografijah v Ikeinem katalogu. Pri Barbari se veliko kuha in peče. Pogosto diši po toplem kruhu, ki je pravkar prišel iz pečice. Ali pa po kosilu, ki za pripravo ni vzelo več kot pol ure. Barbarini recepti so preprosti, inovativni in predvsem hitri. Le zakaj bi se ves dan sukala za štedilnikom, če pa je tako prijetno s skodelico čaja listati po dobri knjigi.

Ja, pri Barbari se tudi bere. Vsak dan vsaj eno poglavje. Na knjižni polici se najdejo napete kriminalke, sladke ljubezenske zgodbe in kuharske knjige, svojo polico pa imajo razni priročniki in motivacijska literatura. Pri Barbari se knjige listajo, ko je dolgčas, ko potrebuješ sprostitev in odklop ali ko iščeš malo svetlobe in barv.

Barbara ima tudi televizijo. Na njej se vrtijo lahkotni filmi, ki te nasmejejo, vsake toliko pa tudi kakšen, ki ti da misliti. Če se ti mudi, so tu humoristične nanizanke ali nadaljevanke z liki, ki ti prirastejo k srcu. Za ozadje pa običajno kar kakšen kuharski program.

Seveda Barbara tudi prestopi prag stanovanja. Vsak dan se po okoliških travnikih in gozdovih podi s svojim sladkim črnim Glasnhovom. Ne glede na vremenske razmere pa tudi teče brez povodca. Najraje sama, z glasbo v ušesih in z mislimi v oblakih. Vsake toliko pa skupaj s tekaškimi navdušenci na kakšnem polmaratonu.

Ko Glasnhov zasmrči v senci, pa je čas za vrtnarjenje. Le kaj je lepšega kot opazovati, kako iz semena zraste rastlina? Nabirati sočne jagode, zrele paradižnike, čvrste bučke, mehko solato …

 

Na prvo stran KLIK

Povej naprej

Share to Facebook
Share to Google Plus

2 comments

Dodaj odgovor